Falska diamanter i förlovningsringar

Hur vet man om diamanterna i förlovningsringar är äkta? Det kan vara svårt att se skillnaden mellan en äkta diamant och en falsk diamant, men det finns några knep som alla som ska köpa förlovningsringar med diamanter bör känna till. Då du går till en butik för att se på diamanter till förlovningsringar så kan du tänka på följande sätt och även testa diamanten för att avgöra om den är äkta.


• Andas på diamanten, den dimma som lägger sig över stenen ska omedelbart lätta. Detta beror på att verkliga diamanter gör sig av med värme snabbt så om dimman från andedräkten ligger kvar länge så är det troligen inte en äkta diamant.


• Ta diamanten som föreslås till förlovningsringar och lägg den upp och ner på ett papper med text. Om du kan läsa igenom stenen så är den falsk.


• Om diamanten redan sitter på en förlovningsring så kan man ta en titt på vad ringen är gjord av. Ädelmetall under 14 karat är ett tecken om att diamanten antingen är falsk eller av en mycket låg kvalitet. Man brukar heller inte tillverka förlovningsringar med dyra diamanter i silver.


Man ska komma ihåg att syntetiska diamanter är äkta fast de är förstås tillverkade av människan och inte genom en naturlig process. Dessa diamanter klarar inte andedräkttestet, men de är förstås fortfarande en slags äkta diamant.
Om man skaffar förlovningsringar med äkta diamanter som är väldigt stora och dyra så ska man även be om ett certifikat som intygar att diamanten är äkta och även anger dess specifika värden. Detta certifikat ska man sedan spara som ett bevis på att diamanterna i förlovningsringen är äkta. 

 

 

 

 

 HEM